понедельник, 25 августа 2014 г.

До уваги переможців міського огляду-конкурсу "Кращі ВЕБ-ресурси ЗНЗ"

Створення банку веб-ресурсів Запорізької області
БанквебресурсівЗап.області).jpg
З 2008 року в Запорізькій області впроваджуються мережеві технології Веб 2.0. На сьогоднішній день створено дуже багато освітніх веб-ресурсів: сайтів, блогів, Вікі-проектів тощо. Сьогодні склалася ситуація, що багато вчителів/навчальних закладів/райдержадміністрацій мають цікаві ресурси, але вони не відомі широкому колу освітян. Тому ми запускаємо проект по створенню банку веб-ресурсів Запорізької області. Всі надані веб-ресурси, після перевірки, будуть розміщені на порталі ЗапоВікі - Банк веб-ресурсів Запорізької області.
Крім того це допоможе нам інформувати адміністраторів веб-ресурсів о проведенні обласних/Всеукраїнських/Міжнародних конкурсів. Наприклад, лише у 2013-2014 н.р. були проведені Всеукраїнський конкурс "Шкільна бібліотека", Конкурс на кращий веб-сайт навчального закладу, Всеукраїнський конкурс веб-сайтів позашкільних навчальних закладів та багато інших. Нажаль в конкурсах мало представників Запорізької області, але ми знаємо, що у наших освітян є прекрасні сучасні веб-ресурсі, які просто повинні бути оцінені на високому рівні. Так, Панченко Катерина Олександрівна, завідувач бібліотеки комунального закладу «Гуляйпільський колегіум «Лідер» стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібліотека"; шкільний сайт Запорізької ЗОШ № 23 став переможцем 4-го Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу; блог "Камертон філолога" Корицької Г.Р.-к.ф.н.Кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін ЗОІППО став переможцем у Міжнародному відкритому конкурсі інтернет-сайтів "Web-Resurs" і це лише деякі здобутки наших педагогів.
Для подання веб-ресурсу до банку він повинен відповідати умові: ресурс повинен бути активним, постійно оновлюваним, живим!!!
Для того, щоб ваш веб-ресурс потратив до банку необхідно заповнити анкету - Банк веб-ресурсів Запорізької області